A Grumpy-sztori

Elmaradhatatlan reggeli kávék, hangulatos vasárnapi brunchok, felejthetetlen első randik, megannyi fontos emlék. Így vált a Grumpy az elmúlt évek során sokak hétköznapjainak megkerülhetetlen állomásává.

Viszont gondoltad volna a Klauzál utca 34. alatti béke szigetének asztalainál ücsörögve, hogy a Grumpy története koránt sem hétköznapi?

Út az óceánjáróktól a Klauzál utcáig

Ispán Szilvia alias Sziszi a Grumpy lelke és mozgatórugója egyszemélyben, maga gondoskodik a legminőségibb alapanyagok beszerzéséről, a legfinomabb fogások elkészítésén át az otthonos atmoszféráig, mindenről amiben a Grumpy varázsa rejlik. Hosszú utat járt be azonban, mielőtt megálmodta a hetedik kerület kedvenc reggelizőjét. Kezdte mindezt a világ körbeutazásával, óceánjáró hajókon dolgozott, pincérkedett, főzött, de volt üzletvezető helyettes is. Angliában együtt dolgozott Jamie Oliverrel és Gennaro Contaldóval, 2003-ban végül mégis hazatért és az azóta is töretlen hírnévnek örvendő Menza üzletvezetője lett. 15 évvel később úgy érezte ideje belevágni valami másba, ami kisebb, személyesebb és ahol a vendégeinek azt az élményt nyújthatja, mintha a saját otthonában ültetné őket asztalhoz. Így született meg a Grumpy, ami pont otthonos hétköznapiságának köszönheti azt, hogy beállhatott Budapest legkülönlegesebb éttermeinek sorába.

A Grumpy-életérzés: „olyan mintha hozzám jönnétek haza”

Ebbe a kis bisztróba Sziszi valóban a teljes lényét beletette, hogy sokak második otthonává válhasson. Maga válogatta össze antik vásárokon a bútorokat, az aranyszegélyes tányérokat, és azóta is ő az, aki összeállítja a menüt, nap mint nap kijár a piacra a legfrissebb alapanyagok beszerzéséért, ő áll a pult mögött és készíti el a felejthetetlen brunchokat a vendégei számára. Bár Sziszinek van egy macskája, az étterem neve nem csak a szőrös kis sous chef személyére utal, aki megszólalásig hasonlít az étterem logójára. A “grumpy” egy angol szójáték, pontos jelentése az, amikor valaki az éhségtől morcos. A Grumpy kiemelt küldetése, hogy a korgó gyomorral betévedő vendégek széles mosollyal távozzanak.

Változatos konyha, házias fogások

Ha te is azok közé tartozol, akik szerint a reggelihez nem szükséges korán kelni, akkor a Grumpy bizony a te helyed! Itt ugyanis nem csak reggel 10-ig élvezheted a Klauzál utca méltán híres Bennedict Eggjét, a brunch menü egész nap elérhető. Ha viszont egy finom ebédre, vagy vacsorára vágynál, akkor is megtalálod a számításaid az étlapon. A menü összeállításánál két kiemelt szempont érvényesül, egyrészt legyen szezonális, hogy mindenből beszerezhessük a legfrissebbet és legminőségibbet, ezen kívül pedig legyen kellőképpen változatos, hogy mindenki megtalálja azt a fogást, ami a legtöbb boldogságot csempészi a napjába. Természetesen azokra a vendégeinkre is gondolunk, akik nem húsevők, ők számos vegán és vega opció közül választhatnak. Azok számára, akik pedig valami igazán különlegesre vágynak, hetente változó chef ajánlattal készülünk. A Grumpy-ban titkos szenvedélyünk a kényelmi francia konyha, így ha valakinek kedve szottyan egy estére Párizsba teleportálni a VII. kerületből, azoknak bizony erősen ajánlott ellátogatni hozzánk, ezekhez a fogásainkhoz egyenesen Franciaországból rendeljük az alapanyagokat, hogy az élmény valóban hamisíthatatlan legyen.

Hát bizony ez a Grumpy. Egy kis béke, boldogság és otthonos kényelem a belváros szívében. Próbáld ki te is a Grumpy-élményt, és cserébe mi mindig hazavárunk!

Ne bízd a véletlenre, foglalj asztalt online vagy telefonon! Ha pedig bármilyen kérdésed maradt, akkor keresd fel a FAQ oldalunkat.